Киев поиска от България бронетанкова техника, съобщи министърът на отбраната по време

...
Киев поиска от България бронетанкова техника, съобщи министърът на отбраната по време
Коментари Харесай

Kиев поиска от България бронетанкова техника

Киев поиска от България бронетанкова техника, заяви министърът на защитата по време на чуване в парламентарната комисия по защита, съобщи bTV.  Димитър Стоянов увери депутатите, че нищо ново не е контрактувано.
Прочетете още
Дни преди Коледа министър Стоянов беше на посещаване в Киев. Там са показали още неща, с които страната ни може да помогне.
 
„ Да, желаеха нещо съответно, което не е залегнало в контракта и с което ние не разполагаме - не в задоволително количество. Не ставаше въпрос за С-300. Не разполагаме с задоволително количества - за муниции става въпрос “, посочи министърът.

Украйна не е изпратила към България за ремонт нито един танк или друга военна техника, откакто 47-ото Народно заседание разреши ремонтирането. Преди половин година кабинетът Петков планираше да ремонтира 80 танка.
 
„ Още тогава беше ясно, че мъчно би се доставила тази техника от украинска територия до България, да бъде ремонтирана и по-късно върната “, разяснява министър Стоянов.

София прави оценка цената на дарените каски и бронежилетки на 7 милиона лв.. Военната помощ на България се транспортира до Украйна от страни съдружници, сподели още министърът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР